Naša rješenja

Savjet

Je li vam potreban energetski savjetnik?

Pružamo savjete kako o optimizaciji potrošnje energije tako i o zakonskim zahtjevima za energetsku učinkovitost. U području optimizacije energije nudimo mjerenje stanja sustava koji pomaže otkriti bilo kakve neispravnosti u sustavu grijanja.

Kroz praćenje koje provodi Brunata ili Energetski menadžer zgrade, osigurana je ugodna temperatura kućne vode i grijanja te je zajamčeno optimalno hlađenje sustava daljinskog grijanja.

Energetsko savjetovanje je osobito korisno za upravitelje zgrada, za energetske upravitelje i distributera topline.

Nudimo nekoliko savjetodavnih paketa za optimizaciju energije. Obratite se našem prodajnom uredu kako biste saznali koja je usluga najprikladnija za vaše potrebe.

Trenutačni zakonski propisi?

U listopadu 2012. države članice Europske unije potpisale su novu Direktivu o energetskoj učinkovitosti (EED N. 2012/27 / EU), koja je stupila na snagu nekoliko mjeseci kasnije.

Direktiva proizlazi iz želje za postizanjem cilja od 20% uštede energije do 2020. godine. Međutim, procjena Europske komisije pokazala je da cilj neće biti dostignut, osim u slučaju dodatnih mjera uštede energije.

Direktiva stoga obuhvaća širok spektar područja gdje se moraju provesti rješenja energetske učinkovitosti, uključujući obračune topline.

Ako niste sigurni pridržavate li se zakonskih odredbi, možemo vam pomoći. Sve rješenja tvrtke Brunata u skladu su s aktualnim zakonima i lokalnim tehničkim propisima. Spajanjem brojila na našu internetsku uslugu, moguće je kontrolirati i usporediti podatke i potrošnju izravno na mreži.

Za više informacija o zakonskim propisima pročitajte ovdje.