Priopćenje za javnost

15.07.2020

Brunata Hrvatska preuzela

lokalnog konkurenta ista-u d.o.o.

Priopćenje o preuzimanju poduzeća ista d.o.o.

Brunata (IoT i rješenja za energetsku učinkovitost) postala je vodeći igrač u industriji na hrvatskom tržištu kupnjom konkurenta ista d.o.o. Ovim stjecanjem je Brunata d.o.o. povećala svoj postojeći portfelj proizvoda za 25%

Stjecanje je stupilo na snagu 1. siječnja 2020., kada su se tvrtke spojile i sinkronizirale sve usluge klijentima. Akvizicija je dio definirane Brunatine strategije za 2020. godinu koja za cilj ima ubrzanje rasta na profitabilnom europskom tržištu:

“Posebna pažnja međunarodnog poslovanja Brunate usmjerena je na ključna strateška tržišta kao što su Hrvatska, Slovenija, Italija i Francuska. Stoga s velikim zadovoljstvom objavljujemo kako je Brunata d.o.o. na domaćem tržištu stekla poduzeće ISTA d.o.o. – jednog od naših najvećih konkurenata u Hrvatskoj i svijetu. Pripajanje nam omogućuje da svoj sveobuhvatan paket rješenja za praćenje i naplatu, temeljen na visokokvalitetnoj opremi za mjerenje potrošnje topline i vode u Hrvatskoj ponudimo još većem broju klijenata. Sada imamo snažnu konkurentsku prednost u cijeloj regiji – pomažemo stvaranju klimatski povoljnijih zgrada i potičemo korisnike na smanjenje potrošnje energije uz istovremeno smanjenje iznosa računa“, kaže Roberto Colombo, regionalni menadžer u Brunati.

Pomoć u smanjenju potrošnje energije

Brunatina rješenja također doprinose i provođenju lokalnih i nacionalnih mjera za smanjenje potrošnje energije te su u skladu s EU Direktivom o energetskoj učinkovitosti (EED). Ovom se direktivom uvode zakonski obvezujuće mjere za poticanje na učinkovitije korištenje energije u svim fazama i sektorima opskrbnog lanca. Također, direktiva sadrži zajednički okvir za promicanje energetske učinkovitosti unutar EU-a kako bi se do 2020. godine postiglo smanjenje potrošnje energije od 20%, a do 2030. godine od najmanje 32,5%.

„Brunata godišnje izdaje milijune obračuna temeljenih na očitanjima potrošnje. Pravična raspodjela troškova za energiju i pojedinačna naplata motiviraju stanare da uštede i do 25% potrošnje energije – navodi Europska komisija. Ovo je usluga s održivim uspjehom koja pruža pomoć u smanjenju potrošnje energije i postizanju ciljeva Direktive o energetskoj učinkovitosti (EED) na što smo jako ponosni. Mi u Brunati smo vrlo motivirani nastaviti raditi na onome što smatramo našom temeljnom vrijednošću – promicanju društveno-odgovornog ponašanja i energetske održivosti društva”, zaključuje Roberto Colombo, regionalni direktor u Brunati.

Autor teksta:

Roberto Colombo
Direktor Brunata d.o.o. / Regionalni menadžer Brunata A/S

brunata@brunata.hr

Stojimo Vam na raspolaganju za upite koji se odnose na specifikaciju Izvještaja očitanja za određeni obračunski period.

Zahtjev za Izvještaj očitanja korisnici mogu zatražiti putem mail adrese brunata@brunata.hr